067 673 19 39
050 420 69 71
0
0

Политика конфиденциальности

Політика конфіденційності та захисту даних

 

  1. Вступ

  2. Інтернет-магазин ТПГ «ОСЕЛЯБУД» http://obud.com.ua/ (далі – ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН), прагнучи захищати конфіденційність персональних даних Користувачів (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), приймає на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайтом та Додатком кожному Користувачеві.

  3. У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення обробки ІНТЕРНЕТ_МАГАЗИНОМ персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у користувача щодо практики захисту персональних даних

  4. Надаючи ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ свої персональні дані за допомогою електронних форм, розміщених на Сайті, Користувачі надають йому свою згоду на обробку таких даних відповідно до умов Політики конфіденційності та захисту даних і для цілей, встановлених у цій Політиці.

  5. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН бере на себе зобов'язання завжди дотримуватися чинного законодавства щодо захисту персональних даних. Користувачам повідомляють, що персональні дані, які вони надають на Сайті, підлягають автоматичній обробці та стають частиною файлів, які належать ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ, що виступатиме в ролі оператора персональних даних для цілей управління Користувачами, які зареєструвалися на Сайті.

  6. Реєструючись на Сайті Користувачі підтверджують ознайомленням з цією Політикою Конфіденційності та захисту даних до реєстрації на Сайті і погоджуються з нею.

 

2. Які дані збираються?

2.1. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН збирає мінімальний обсяг інформації, необхідний виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних – Користувача Сайту.

2.2. При використанні Користувачем Сайту ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНОМ здійснюється обробка наступних даних Користувача:

- даних, що надаються Користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування Сайтом;

- ір-адреси;

- параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

2.3. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ім'я і прізвище Користувача, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Користувачем як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

2.4. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН збирає дані про статистику відвідування Сайту або Додатку. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті. Інші відомості по трафіку Користувача не обробляються і не зберігаються. У поєднанні з іншими даними ця інформація допомагає ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ дізнатися, який контент є найбільш привабливими для Користувачів.

2.5. У будь-якому випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, Користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

2.6. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не збирає персональні дані, що розкривають расову чи етнічну приналежність, політичні переконання, релігійні чи філософські вірування, чи членство в професійних спілках, генетичні дані, біометричні дані з метою єдиної ідентифікації фізичної особи, дані стосовно стану здоров’я чи дані про статеве життя фізичної особи чи її сексуальної орієнтації.

2.7. Користувачі зобов'язані надавати правдиві та точні дані. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не несе відповідальності за шкоду, завдану наданням Користувачем неправдивих, неточних, застарілих або недійсних даних.

2.8. Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту.

 

3. Як використовуються дані, надані Користувачами?

3.1. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН використовує дані, отримані від Користувачів, для того, щоб надати їм доступ й можливість взаємодіяти з Сайтом, а також надавати послуги, що їх запитують Користувачі через свій обліковий запис відповідно до процедури, описаної в Публічній оферті. Під час виконання замовлення дані можуть бути використані:

- кур'єром або перевізником, який виконує доручення з отримання й доставки продукції;

- платіжною платформою для виставлення рахунків Користувачам;

- третіми особами з якими ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН укладає договори в межах своєї господарської діяльності.

3.2. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  збирає ваші дані для таких цілей:

  •   для забезпечення належного використання продукції, що її пропонує Сайт (наприклад, надання консультацій та розянень);

  • зв’язок з Користувачем;

  • направлення Користувачу повідомлень, які містять інформацію про новини, заходи, події, які можуть бути цікавими для Користувача;

  • надання відповідей на запити Користувачів, питання та реагування на потреби Користувачів;

  • проведення опитувань та досліджень;

  • передача інформації компанії з надання послуг перевезення;

  • використання Користувачами Сайту та його функціоналу;

  • адміністрування облікового запису Користувача, у тому числі покращення роботи Інтернет-сервісів ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  (розробка нових функцій та пропозицій тощо).

3.3. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  залишає за собою право, в межах чинного законодавства, обробляти персональні дані Користувачів для надання їх власним працівникам, партнерам, ліцензіарам, комісіонерам, підрядникам та субпідрядникам, правоохоронним органам (інформації, яка є необхідною для кримінального провадження, або якщо така обробка є необхідною для виконання іншого законного обов’язку, з метою захисту життєво-важливого інтересу Користувача як суб’єкта персональних даних або інтересу іншої фізичної особи, або захисту будь-яких інших законних інтересів ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  чи третьої особи, які не порушують основні права та свободи Користувача як суб’єкта персональних даних).

3.4. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН може використовувати персональні дані, що їх надають Користувачі, для спілкування з Користувачами через електронну пошту або за допомогою SMS-повідомлень щодо своєї діяльності. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН може надсилати повідомлення на мобільний телефон Користувача з інформацією щодо статусу замовлення, надсилає відомість/квитанцію, яка містить ціну, на електронну адресу Користувача. Під час реєстрації Користувача на Сайті або в Додатку вважається, що він/вона уповноважують ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН надсилати такі повідомлення.

 

4. Як довго зберігаються персональні дані Користувача?

4.1. Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки. Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту або Додатку, його персональні дані також автоматично видаляються.

 

5. Як захищаються персональні дані Користувачів?

5.1. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами його регулювання.

5.2. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню.

5.3. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам та іншим третім особам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН .

5.4. В ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН  діють корпоративні процедури, які визначають, як працівники повинні залишати своє робоче місце, коли вони виходять з офісу (політика чистого столу). Крім того, у кожного співробітника є унікальний пароль для доступу до адміністративної частини Сайту, а також паролі для доступу до локальної бази даних.

 

6. Використання файлів cookie

6.1. Cookie - це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

6.2. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп'ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

6.3. Важливо: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не використовує файли cookie в роботі Сайту.

 

7. Яким чином Користувач може керувати своїми даними?

7.1. Користувач маєте право на виправлення, видалення або доступ до власних персональних даних, обмеження їхньої обробки або заперечення щодо обробки ваших персональних даних. Якщо обробка здійснюється за згодою Користувача, він маєте право відкликати її в будь-який час.

 

8. Взаємодія ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ  з третіми особами стосовно персональних даних

8.1. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці.

8.2. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Укрінформу.

8.3. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв'язку з чим ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Корисутвача можуть ідентифікувати.

8.4. Інформація, яку збирає ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН, може бути передана, збережена та оброблена в межах виконання Замовлення:

- перевізником, який здійснює доставку продукції;

- працівниками ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ;

- операторами платежів: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН не зберігає реквізити кредитних карт Користувачів. Проте, реквізити кредитних/дебетових карт Користувачів (номер і дата закінчення терміну дії) зберігаються операторами платежів, обраними ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН, які мають засоби безпеки високого рівня, оскільки дотримуються стандарту безпеки даних індустрії платіжних карт. Якщо Користувач вимагає видалити інформацію, пов'язану зі способом платежу, введеним ним/нею у своєму профілі, сторонній оператор платежів видаляє таку інформацію зі своїх серверів;

- ліцензіатом, комісіонером, підрядником з якими ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН уклав відповідні договори.

8.5. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН гарантує, що всі комерційні партнери, спеціалісти технічного профілю, постачальники, продавці, кур’єри або незалежні треті сторони (ліцензіат, комісіонер) зобов'язані за договором обробляти інформацію, яка їм надається, відповідно до інструкцій ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ, цієї Політики конфіденційності й чинного законодавства про захист даних.

 

9. Права суб'єкта персональних даних

9.1. ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН доводить до відома Користувача про його права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред'являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

9.2. Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були надані Користувачем відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо персональних даних, які обробляються ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНОМ, Користувач може звернутися до ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ  електронною поштою на адресу _____________, або за контактним номером телефону: ____________________.

 

10. Зміна Політики

10.1. До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення Користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. За відсутності  відповідного повідомлення від Користувача про непогодження змін до Політики, вважається що він погоджується з ними в повному обсязі без зауважень та заперечень.